Landstede Groep

GROEIEN? Bel ons 088 - 850 79 71

Zorg Technisch Lab

Van domotica en wristbands tot schermzorg en zelflerende systemen: dankzij technologie kunnen mensen de regie over de kwaliteit van hun eigen leven voeren en langer thuis blijven wonen. In het Zorg Technisch Lab van het ITC maken zorgprofessionals en studenten kennis met zorgtechnologie.

Hoe kunnen technologische hulpmiddelen het werk van verzorgenden en verplegenden gemakkelijker maken? De technologische oplossingen voor thuis zijn divers en veelzijdig. Denk aan domotica in de zorg, slimme hulpmiddelen (wristbands, obli (slimme) drinkbeker, slimme stoelen, slimme bedden), val- en dwaaldetectie (waaronder iBeacon-technologie, Romo, drones), cameratechnologie, beeldtelefonie en schermzorg, zelflerende systemen en community technologie.

Om je bewust te laten worden van de betekenis van technologie binnen zorg en welzijn en om ervaring op te doen met een aantal technologische toepassingen is er de Technology Tour.

Voor wie is de Technology Tour?

Voor iedereen die nieuwsgierig is, wil kennismaken of gericht wil leren over en met technologische toepassingen voor zorg en welzijn. Wil je meer weten over de betekenis van technologie in het werkveld van zorg en welzijn en aan de slag met technologische toepassingen? Dan is de Technology Tour iets voor jou!

Programma

Vraaggericht en ervaringsgericht leren is het uitgangspunt. In de basis-Technology Tour halen we in 2,5 uur voorkennis en ervaringen op. Eventueel kan dit aangevuld worden met theorie en achtergrondinformatie over domotica, robotica en e-health. Daarbij wordt stilgestaan bij de betekenis van technologische toepassingen voor de eigen regie van de zorgvrager, diens netwerk en (aankomende) professionals.
Actief leren en ervaren vinden we belangrijk. Je kunt oefenen met diverse technologische toepassingen of samen werken aan concrete vraagstukken of casuïstiek. Afhankelijk van de doelgroep en het doel zijn er diverse opdrachten waar je gebruik van kunt maken. Het programma stemmen we altijd af op jouw wensen.

Voorbeelden van technologische toepassingen

  • Diverse apps
  • Tovertafel
  • Sociale zorgrobot Tessa
  • KlikAanKlikUit (Google Home) domoticaproducten
  • iHealth-toepassingen
  • Innovatief bed en verlichting
  • Kardia ECG-meter 

Kosten

Mail naar info@groeiopleidingen.nl voor de wensen en een kostenberekening.

Reserveren?

Ook een Technology Tour beleven? Mail naar info@groeiopleidingen.nl en we nemen contact met je op.

Meedenken en meedoen?

We staan open om technologische zorgtoepassingen te testen. Welke toepassing wil je als zorginstelling eens uitproberen? Welke toepassing wil je als bedrijf getest hebben? Welke toepassing wil je in het onderwijs gebruiken? Jouw ideeën zijn van harte welkom, mail ons!

Aan de slag met scholing over zorgtechnologie?

Kijk dan op de landelijke kennissite Digivaardigindezorg voor handvatten. Op deze site voor zorgprofessionals en docenten staat (ook) lesmateriaal over digitale zorg. Je vindt er kleine activiteiten (video’s, opdrachten), maar ook complete lessenseries. Als opleider, student en enthousiasteling rond zorgtechnologie in je team, kun je hier inspiratie opdoen.

 

“Wij willen mensen langer thuis laten wonen.”
Bim Builders
Domotica in een zorgomgeving