Techniek cruciaal voor goed draaiende zorgomgeving

In zorgomgevingen heeft techniek een ondersteunende rol. Denk daarbij aan de behoefte aan techniek en domotica in een begeleide woonomgeving, instellingszorg of ziekenhuiszorg. Er is veel moois op de markt, maar het moet natuurlijk wel allemaal feilloos werken. Aan techniek die niet werkt, heeft niemand iets. Een belletje naar de plaatselijke klusjesman is er helaas niet bij.

De zorgbranche stelt specifieke eisen aan leveranciers en derden die zich in hun wereld begeven op het gebied van de (beroeps)houding, gedrag, communicatieve vaardigheden en, in het geval van techniek, zorggerichte (elektro)technische kennis. De toegang is beperkt vanwege de beschermde omgeving. Maar de techniek en zorg hebben elkaar nodig, bij installatie, onderhoud en reparatie.

Nu is er de mogelijkheid voor technici om zich te verdiepen én verbreden met het mbo-keuzedeel ‘Elektrotechnisch dienstverlener in een zorgomgeving’. Hiermee voldoen werknemers aan de specifieke (elektro)technische en sociaal-communicatieve eisen die aan (elektrotechnische) dienstverleners in de zorgsector worden gesteld. Na afronding van het keuzedeel zijn zij beter inzetbaar in de zorgomgeving en geeft dit werkgevers de kans om een heel nieuwe markt aan te boren.

In de lessen wordt onder andere aandacht besteed aan functies in de zorg, kostenstructuur, zorgapparatuur, omgaan met zorgmedewerkers en communiceren met zorgvragers. Het keuzedeel is verbredend wat betreft de zorg gerelateerde onderwerpen, het is verdiepend voor de elektrotechnische onderwerpen.

Meer weten?

Neem contact op via annemiekewoltjes@groeiopleidingen.nl