Basiscursus Elektrotechniek IW

Wilt u starten in de elektrotechniek, bij een technische dienst, een woningbouwvereniging of in de particuliere bouwsector? Dan is deze vijf daagse basiscursus elektrotechniek geknipt voor u.

Deze cursus geeft u een brede algemene kennis en de benodigde vaardigheden binnen de branche. Hierna bent u in staat de materialen te herkennen en basis handelingen te verrichten. U wordt bewust van diverse gevaren en u leert de juiste werkzaamheden toe te passen. U bent verder in staat diverse schakelingen en diverse kabelinstallaties te maken. Afhankelijk van de behoefte van de cursist kijken we naar de onderwerpen waar we meer of minder aandacht aan moeten besteden.

Practicum
Deze cursus is een afwisseling van theorie en praktijk. U gaat in ons practicum daadwerkelijk aan de slag en oefent op realistische praktijkopstellingen.

Inhoud
* Intro gesprek met de docent (wat willen we bereiken en op welk niveau zitten we)
* Materiaalkennis, gereedschapskennis en veiligheid
* Tekeninglezen en symbolenkennis
* Begrippen, spanning, stroom, weerstand en vermogen
* Meten en ampère berekenen
* Basisschakelingen
* Praktische vaardigheden m.b.t. elektrische installaties
* Relais- en contactor (magneetschakelaars) schakelingen
* Veiligheid in huisinstallaties
* Het draaistroomnet (3-fasen)
* Afsluiting met eventueel advies voor vervolgcursus

Afronding
Er is een toetsmoment om de doelstelling te beoordelen. Na de cursus met goed gevolg te hebben afgesloten, ontvangt de deelnemer een certificaat van Groei Opleidingen/IW Nederland.

Catering
Tijdens de trainingen verzorgen wij koffie/thee, tevens bieden wij een lunch aan. Wilt u vooraf dieetwensen doorgeven?

9-16.00 uur
5 dagen
Deze cursus wordt uitgevoerd door InstallatieWerk Contract Onderwijs op de locatie
De Techniek Academie, Westeinde 100, Harderwijk
€ 1.182,50,- p.p. (excl. BTW, incl. lesmateriaal en catering)

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort met jouw Groei Opleiding Particulier.

Inschrijven

Subsidie
Na afloop van de activiteit wordt de presentielijst, evaluatieformulier en het certificaat naar u toegestuurd. Deze documenten geven u de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor de subsidie betreffend de Ontwikkelingsstimulering (OSR of OSR Specifiek) van OTIB. Afhankelijk van uw bedrijfssituatie kan deze subsidie oplopen tot het volledige cursusbedrag.