Training Vakmanschap Koolmonoxide (CO)

Wilt u voldoen aan de nieuwe wettelijke certificering voor werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties? IW Contractonderwijs heeft een unieke examentraining ontwikkeld voor het vakmanschap koolmonoxide.

Installeert u cv-ketels of verricht u onderhoudswerkzaamheden aan gasverbrandingstoestellen en rookgasafvoeren? Dan is deze training bedoeld voor u. De examentraining volgt u vanaf 1 dag en u leert tijdens de theoretische bijscholing o.a. het installeren en inregelen van gasverbrandingstoestellen en we bereiden u voor op de praktijktoets door o.a. uitleg over de opbouw van dit deel.

Niveau

Voor niveau 3.

Voor wie

De training is interessant voor monteurs die werken aan gasverbrandingsinstallaties.

Inhoud

De Gasketelwet gaat vanaf 1 juli 2020 in, waarbij een overgangstermijn is tot 1 juli 2021, totdat niet-gecertificeerde bedrijven die nog aan ketels sleutelen in overtreding zijn. Dit betekent dat u een jaar de tijd heeft om uw persoonscertificering te behalen om te mogen blijven werken aan gasverbrandingsinstallaties. Dit houdt in dat het vakmanschap van monteurs aantoonbaar moet zijn. En dat u door middel van een theorietoets en een praktijkexamen aantoont dat u vakbekwaam bent om uw werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties uit te voeren.

Tijdens de trainingsdag leert u hoe u de vorming en het vrijkomen van koolmonoxide bij een cv-ketelinstallatie voorkomt. U weet na afloop wat belangrijke aandachtspunten zijn bij het monteren, inspecteren en onderhouden van een cv-ketel, rookgasafvoerkanalen, luchttoevoer en ventilatie. U leert hoe u metingen uitvoert en CO-melders plaatst.

We leiden u op om aan het einde van de trainingsdag de theorietoets direct met succes af te ronden. U kunt u daarna inschrijven voor het praktijkexamen dat onder andere afgenomen wordt op een locatie van Installatiewerk Nederland (IW). In verband met de geldigheid van de theorietoets gaat u na het behalen van deze toets binnen 6 maanden het praktijkexamen doen.

Toelating 

Er is geen toelatingseis voor deze training. 

Diploma

Na afloop ontvangt u een bewijs van deelname.

Verder groeien

Volg onze website en nieuwsbrief voor informatie over vervolgtrainingen over dit onderwerp én andere onderwerpen over werken in de techniek.

start in september 2020
1 dag
De Techniek Academie, Westeinde 100, Harderwijk
€ 510,- excl. BTW

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort met jouw Groei Opleiding Particulier.

Inschrijven