Landstede Groep

GROEIEN? Bel ons 088 - 850 79 71

Je investeert in jezelf. Een Leven Lang Ontwikkelen kost tijd, moeite en geld. Logisch dat je precies wilt weten waar je aan toe bent. Onze passie ligt bij opleiden en begeleiden, voor de financiering van opleidingen zijn veel mogelijkheden beschikbaar. Dat weten wij dan weer. Jij krijgt wat je nodig hebt, wij helpen je graag verder met kennis en informatie. GroeiGeregeld noemen wij dat.

De STAP regeling stopt na 15 november 2023!

STAPpen maken
Mooi dat je verder wilt groeien! Voor iedere Nederlander is er nu de STAP-regeling. Weet je het niet zeker? Bekijk dan het filmpje onder aan de pagina of je in aanmerking komt. Vast wel. STAP staat voor ‘stimulans arbeidsmarktpositie’. Het is een budget van € 1000,- p.p. voor werkenden en niet-werkenden. Je kunt hiermee kiezen uit een breed scala aan opleidingen en andere scholingsactiviteiten die je helpen om jezelf te versterken in je werk en op de arbeidsmarkt.
Bekijk anders eerst even de 'veelgestelde vragen' flyer. Dan word je al snel veel duidelijk.

STAPsgewijs: Hoe werkt het?
Je kunt STAP alleen inzetten voor de opleidingen die voorkomen in het DUO opleidingsregister. Wij hebben een aantal van onze opleidingen erin gezet. 

Dit zijn onze STAP-opleidingen:

Het STAP-budget kan je 1x per jaar aanvragen. Goed nadenken dus, waar je je STAP voor inzet.

Je weet wat je wilt
Heb je een STAP-opleiding van ons gevonden die je wilt gaan volgen?  Schrijf je in met de aanmeldknop op de pagina van de door jouw gekozen opleiding. Je ontvangt van ons per mail een bevestiging en een STAP-aanmeldingsbewijs in PDF. Een belangrijk mailtje want dit aanmeldingsbewijs moet je gebruiken wanneer je de STAP-subsidie aanvraagt. Je klant/studentnummer staat erop. Hou ook je DigiD bij de hand. Er is ook een informatienummer van STAP: 088-898 22 02. Altijd handig om te weten.

Aan de slag!
Binnen 4 weken na je aanvraag of eerder weet je of de subsidie als voorschot is toegekend aan ons, als opleider. En dan ga je groeien! We laten je snel weten wanneer de eerste les is. Die is 4 weken na toekenning en binnen 3 maanden van het aanvraagtijdvak, daar zorgen we voor.

Goed om te weten
Er is een kans dat je geen STAP-toekenning krijgt omdat bijvoorbeeld het geldpotje voor een bepaald aanvraagtijdvak al leeg is. Dat is balen natuurlijk, vooral als je de opleiding zonder de subsidie niet zelf in één keer kunt betalen.
Geen nood, we schuiven je inschrijving op zodat je het in een ander aanvraagtijdvak weer kunt proberen. Je kunt STAP niet achteraf aanvragen, dus je mag niet al zijn begonnen met lessen.

Klaar!
Straks heb je je opleiding afgerond, een fijn gevoel. Wanneer wij na afronding van jouw opleiding een ‘bewijs van deelname’ opsturen naar het UWV, horen wij of jouw STAP-subsidie definitief is. Dan is het pas echt klaar (voor de administratie in ieder geval).

Op naar de volgende STAP?
We helpen je graag verder groeien. Weet je niet waar je moet beginnen? Neem contact op met opleidingsadviseur Corry Mosterd. Mail haar via cmosterd@landstede.nl of bel 06- 10636768. Zij helpt je graag verder.