Basiskennis Boekhouden (BKB)

Wil je de boekhouding doen voor een kleine organisatie? Of ben je zelfstandig ondernemer en wil je je eigen boekhouding doen? Misschien besteed je het nu uit en wil je er meer vanaf weten. Met de korte opleiding Elementair Boekhouden (EB) heb je snel meer kennis van boekhouden. Je sluit de opleiding af met een examen en krijgt een landelijk erkend diploma. Elementair Boekhouden is de nieuwe naam van Basiskennis Boekhouden (BKB).

Niveau

Mbo 3

Voor wie

Voor iedereen die theoretische kennis van boekhouden - inclusief een landelijk erkend diploma - wil hebben. Bijvoorbeeld zzp'ers en zelfstandige ondernemers, maar ook (toekomstige) boekhouders, administratief medewerkers en administrateurs.

Inhoud

Je leert:

  • dagboeken, subgrootboeken en bijboeken samenstellen;
  • journaalposten en grootboekrekeningen samenstellen;
  • voorraadgoederen administreren;
  • theorie op het gebied van ondernemingsvormen.

Toelating

Een specifieke vooropleiding is niet vereist. Wel moet je enige affiniteit hebben met cijfermatige werkzaamheden.

Diploma

De Nederlandse Associatie voor Examinering neemt het examen af. Dit gebeurt online en op een moment dat het jou het beste schikt. Kijk hier voor meer info.

Verder groeien?

Na deze opleiding kun je de opleiding Basiskennis Calculatie (BKC®) op mbo niveau 3 volgen om zo het koepeldiploma Financial Assistent (FA) te behalen. Wil je je verder specialiseren in boekhouden, volg dan de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) op mbo niveau 4.

Zoek je een reguliere mbo opleiding (die de overheid bekostigt)? Kijk dan bij Landstede MBO.

15 februari 2021
12 lessen (wekelijks)
18.00-20.00 uur
Zwolle (Mozartlaan 15, Deltion)
Optioneel Harderwijk bij voldoende aanmeldingen
€ 649,-
ca. € 55,- aan lesmateriaal (zelf aanschaffen o.b.v. een literatuurlijst)
Examengeld: kijk op www.associatie.nl

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort met jouw Groei Opleiding Particulier.

Inschrijven