Basiskennis Calculatie (BKC®)

Spreekt het werken met cijfers u aan en wilt u aan de slag in een financieel-administratieve functie? Of bent u een zzp’er die meer wilt weten over kostprijsberekeningen? Dan is de opleiding Basiskennis Calculatie (BKC®) wat voor u! Tijdens deze korte, praktijkgerichte opleiding leert u de basisbeginselen van calculatie. U sluit de opleiding af met een examen en krijgt een landelijk erkend diploma.

Niveau

Mbo 3

Voor wie

Voor iedereen die stappen wil zetten in de financieel-administratieve richting en daarvoor kennis van calculatie nodig heeft. Bijvoorbeeld zzp’ers en zelfstandig ondernemers, maar ook (toekomstige) boekhouders, administratief medewerkers en administrateurs.

Inhoud

U leert:

  • elementaire berekeningen uitvoeren;
  • berekeningen goederenhandel maken;
  • kostprijsberekeningen maken;
  • statistiek;
  • werken met Excel;
  • presenteren en rapporteren;
  • theorie op het gebied van handel, koop en verkoop, kredietverlening en wetskennis.

Toelating

Een specifieke vooropleiding is niet vereist. Wel moet u enige affiniteit hebben met cijfermatige werkzaamheden.

Diploma

De Nederlandse Associatie voor Examinering neemt het examen af. Dit gebeurt online en op een moment dat het u het beste schikt. Kijk hier voor meer info.

Verder groeien?

Al tijdens deze opleiding kunt u de opleiding Elementair Boekhouden (EB) op mbo niveau 3 volgen om zo het koepeldiploma Financial Assistent (FA) te behalen. Wilt u zich verder specialiseren in calculatie, volg dan de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) op mbo niveau 4.

25 februari 2021
9 lessen (wekelijks)
20.15-21.45 uur
Zwolle (Mozartlaan 15, Deltion)
€ 495,-
ca. € 100,- (lesmateriaal, o.b.v. een literatuurlijst zelf aanschaffen)
Examengeld: kijk op www.associatie.nl

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort met jouw Groei Opleiding Particulier.

Inschrijven