Basiskennis Loonadministratie (BKL®)

Ga je op de afdeling loonadministratie werken? Dan moet je veel weten over arbeidsovereenkomsten, loonheffing, cao’s en administratieve verplichtingen van de werkgever of werknemer. Met de korte opleiding Basiskennis Loonadministratie (BKL®) leer je het allemaal. De opleiding bestaat uit twee modules. Je krijgt een landelijk erkend diploma nadat je elke module succesvol hebt afgerond. Volg je één module? Dan krijg je een certificaat voor de betreffende module.

Rond je deze opleiding én de opleiding Personeel, Organisatie en Communicatie (POC) succesvol af, dan krijg je het Praktijkdiploma Medewerker Personeelszaken (MPZ®).

Niveau

Mbo 3

Voor wie

Voor iedereen die de praktische, uitvoerende werkzaamheden binnen de afdeling Loonadministratie wil gaan uitvoeren. Voor (toekomstig) medewerkers loonadministratie/personeelszaken en administratief medewerkers.

De opleiding bestaat uit twee modules:

  • Module 1: Arbeidsrecht & Sociale zekerheid
    Je leert meer over de diverse sociale verzekeringswetten en de daaruit voortvloeiende verplichtingen en premies, maar ook onder andere over het aanstellen van personeel en het beëindigen van een arbeidsovereenkomst.

  • Module 2: Loonheffingen
    Je leert alles over heffingskortingen, loontabellen en het berekenen van de loonheffing.

Toelating

Een specifieke vooropleiding is niet vereist.

Diploma

De Nederlandse Associatie voor Examinering neemt het examen af. Dit gebeurt online en op een moment dat het jou het beste schikt. Kijk hier voor meer info.

Verder groeien?

Na deze opleiding kun je de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) op mbo niveau 4 volgen.
De opleiding is ook een goede aansluiting op de opleiding Financial Assistent (FA) die bestaat uit de opleidingen Elementair Boekhouden (EB) en Basiskennis Calculatie (BKC®).

Op aanvraag
Maandag (16.00 - 18.00 uur):
5 lessen (tweewekelijks)
Harderwijk, Raalte en Zwolle
€ 355,-
ca. € 65,- (lesmateriaal, o.b.v. een literatuurlijst zelf aanschaffen)
Examengeld: kijk op www.associatie.nl

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort met jouw Groei Opleiding Particulier.

Inschrijven