Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®)

Werk je bij een organisatie waar het belangrijk is dat je boekhoudkundig en bedrijfseconomisch inzicht in de organisatie hebt? Met de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB®) word je een professional in de financiële administratie. Bij kleine en middelgrote organisaties kun je zelfstandig de boekhouding voeren. De opleiding bestaat uit drie modules. Je krijgt een landelijk erkend diploma nadat je elke module succesvol hebt afgerond. Volg je één of twee modules? Dan krijg je per module een certificaat.

Niveau

Mbo 4

Voor wie

Voor iedereen die een grondige kennis wil van financiële en administratieve processen. Voor (toekomstig) zelfstandig boekhouders.

Inhoud

De opleiding bestaat uit drie modules:

  • Module 1: Bedrijfsadministratie (BA) 
    Je leert berekeningen maken voor de financiële administratie van een handels- of dienstverlenende onderneming. Ook overzichten samenstellen, zoals een grootboekrekening of een kolommenbalans, komt aan de orde. Er is veel aandacht voor theorie en je leert veel begrippen.

  • Module 2: Kostencalculatie (KC) 
    Je leert kostprijs- en verkoopprijsberekeningen maken en het resultaat van productie en verkoop berekenen. Je krijgt inzicht in resultaten en presentatiemethoden. De focus ligt op het toepassen van de theorie in de praktijk.

  • Module 3: Financiering (FI)
    Je leert alles over financiering: over een term als agio, maar ook over aandelen en verschillende ondernemingsvormen. Daarnaast maak je berekeningen voor de periodeafsluiting en leer je kengetallen berekenen. De focus ligt op het opbouwen van theoretische kennis.

Toelating

Bij voorkeur het koepeldiploma Financieel assistent (FA): Elementair Boekhouden (EB) en Basiskennis Calculatie (BKC®).

Diploma

De Nederlandse Associatie voor Examinering neemt het examen per module af. Dit gebeurt online en op een moment dat het jou het beste schikt. Kijk hier voor meer info.

Verder groeien?

Deze opleiding is een goede voorbereiding voor de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA), hbo-ad, niveau 5.

Zoek je een soortgelijke reguliere opleiding (die de overheid bekostigt)? Kijk dan bij Landstede MBO.

Maandagavond: september 2021 met BA, locatie Zwolle, start 18.30 uur
Dinsdagavond klassikale lessen: start 14 september 2021, locatie Harderwijk, start 19.00 uur
Online: vanaf april 2021
22 lessen (klassikaal)
Online: theorie zelfstandig met coach en per module
3 live lessen
Zwolle (maandagavond)
Harderwijk (dinsdagavond)
€ 999,- (totale opleiding)
Prijs per module:
€ 595,- (BA)
€ 395,- (FI)
€ 395,- (KC)
ca. € 195,- (lesmateriaal)
Examengeld: kijk op www.associatie.nl

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort met jouw Groei Opleiding Particulier.

Inschrijven