Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL-POC niveau 4)

Ga je zelfstandig een loonadministratie voeren? Dit specialistische werk vraagt om brede kennis. Je moet bijvoorbeeld op de hoogte zijn van de actuele wet- en regelgeving en hoe dat doorwerkt in de loonadministratie. Tijdens deze korte, gespecialiseerde opleiding doe je de benodigde kennis op. De opleiding bestaat uit drie modules. Je krijgt een landelijk erkend diploma nadat je alle modules succesvol hebt afgerond. Volg je een of twee modules? Dan krijg je per module een certificaat.

Niveau

Mbo 4

Voor wie

Voor iedereen die zelfstandig een loonadministratie wil gaan voeren. Voor (toekomstige) loonadministrateurs, medewerkers loonadministratie en personeelsfunctionarissen.

Inhoud

De opleiding bestaat uit drie modules:

  • Module 1: Loonheffingen
    Je leert alles over loonheffingen: bijvoorbeeld loonbelasting, premies werknemersverzekeringen en inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet.

  • Module 2: Arbeidsrecht & Sociale zekerheid
    Je leert meer over arbeidsverhoudingen, arbeidsovereenkomst, sociale zekerheid, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid.

  • Module 3: Personeel, Organisatie & Communicatie (POC)
    Een brede kennis op meerdere vakgebieden is belangrijk: je moet functieomschrijvingen opstellen en een personeelsbeleid formuleren. Ook moet je kennis hebben van organisaties en de belangrijkste begrippen rond administratie en de rol van automatisering. Daarnaast is communicatie een belangrijk onderdeel. Kennis van verschillende gespreksvormen of de richtlijnen voor conflictbehandeling kan nuttig zijn voor het goed uitvoeren van de werkzaamheden.

Toelating

We adviseren om eerst de opleiding Basiskennis Loonadministratie (BKL®) te volgen, eventueel aangevuld met de opleiding Personeel, Organisatie & Communicatie (POC).

Diploma

De Nederlandse Associatie voor Examinering neemt het examen af. Dit gebeurt online en op een moment dat het jou het beste schikt. Kijk hier voor meer info.

Start PDL: februari 2021
POC-module niveau 4: di 1 december vanaf 17.00 uur
15 dinsdagen

Loonheffingen: 6 avonden
Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid: 6 avonden
Personeel, Organisatie & Communicatie: 3 avonden
Harderwijk, Zwolle optioneel
Lesgeld € 995,00 p.p. voor totale opleiding (3 modules)
Lesmateriaal circa € 300,00
Examengeld: kijk op www.associatie.n;

Losse POC-module: € 277,50 p.p.

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort met jouw Groei Opleiding Particulier.

Inschrijven