Medicijnen verstrekken

Tijdens deze basiscursus krijg je kennis en vaardigheden die noodzakelijk zijn voor het op een adequate en professionele wijze uitvoeren van werkzaamheden die behoren bij het toedienen en omgaan met medicijnen.

Voor wie

U werkt in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld als helpende, medewerker maatschappelijke zorg, sociaal pedagogisch medewerker of activiteitenbegeleider. U bent volgens de wet BIG niet bevoegd en u krijgt nu of in de toekomst de taak om medicijnen aan zorgvragers te verstrekken.

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wet BIG in relatie tot medicijnverstrekking en de relatie met de Kwaliteitswet zorginstellingen.
  • Basis geneesmiddelenleer: onder andere hoofdgroepen medicatie, veel voorkomende medicatie, indicatie contra indicatie, werking en bijwerking(en), verpulveren.
  • De verschillende wijzen van toediening.
  • Controle op de uitgezette medicatie.
  • Algemene aandachtspunten bij medicatieverstrekking.
  • Controle op inname.

Na het behalen van de theorietoets voert u een praktijkopdracht uit. Hiervoor moet u een praktijkplek hebben. Wanneer u geen praktijkplek hebt of vindt, dan ontvangt u een bewijs van deelname: Theorie basiscursus medicijnen.

Aantal deelnemers

Minimaal 10 deelnemers.

Ma 26 oktober 2020 (19.30 - 21.45 uur)
Ma 2 november 2020 (19.30 - 21.45 uur)
Ma 9 november 2020 (19.30 - 20.30 uur) = toets
Twee bijeenkomsten van 2.15 uur en een afsluitende toets
Zwolle
€ 165,--

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort met jouw Groei Opleiding Particulier.

Inschrijven

Wilt u meer informatie ontvangen of u aanmelden voor de cursus? Mail dan naar gezondenwel@landstede.nl of neem telefonisch contact op door te bellen naar 088-850 8159