Medische Kennis en Terminologie

In deze opleiding leer je de belangrijkste begrippen in de medische wereld kennen. Hiermee kun je terecht in een groot aantal functies.

Voor wie

Personen die werkzaam zijn of werk zoeken in een medische omgeving zoals een ziekenhuis, huisartsenpost, verpleeghuis, revalidatiecentrum, fysiotherapiepraktijk, paramedisch centrum, GGD of ggz.

Doel

In de gezondheidszorg, verzekeringsbranche, farmaceutische industrie of bij arbodiensten worden vaak medische termen gebruikt. Deze termen zijn essentieel in de communicatie tussen medische professionals; een term omschrijft precies een medische toestand, ook internationaal. Om te kunnen samenwerken met medische professionals is het van belang dat je deze termen beheerst in woord en schrift.

In deze erkende cursus leert u de belangrijkste begrippen in de medische wereld kennen waarmee u terecht kunt in een groot aantal functies.

Vooropleiding

Mbo niveau 4

Inhoud

De cursus bestaat uit twee onderdelen:

 • Medische terminologie
  Dit onderdeel bevat de meest voorkomende samengestelde medische vaktermen en het achterhalen van tenminste de algemene betekenis van de termen. U bent in staat medische begrippen te vertalen van het Latijn naar het Nederlands en van het Nederlands naar het Latijn.

 • Medische kennis
  Hier gaan we in op de bouw en werking van de verschillende orgaanstelsels en behandelen we de pathologie aan de hand van veel voorkomende ziektebeelden, ziekteverschijnselen, oorzaken en therapieën.
   
  • Anatomie van het menselijk lichaam
  • Fysiologie van het menselijk lichaam
  • Pathologie van het menselijk lichaam
  • Medische specialismen 

Diploma

Wanneer u het examen van de twee onderdelen goed hebt afgesloten, ontvangt u het diploma Medische Kennis en Terminologie. Het examen wordt door de Associatie voor Praktijkexamens verzorgd.

Aantal deelnemers

Minimaal acht personen.

Donderdagavond november 2020
Lestijd 18.30 – 21.30 uur
20 avonden, 1 avond in de week
Zwolle
Cursusgeld: € 1095,-
Cursusmateriaal/lesboek(en): € 79,90 excl. readers
Examenkosten: € 145,-.
Het examengeld wordt vastgesteld door de Stichting Nederlandse Associatie voor praktijkexamens.
Kijk op www.associatie.nl. voor de examendata.

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort met jouw Groei Opleiding Particulier.

Inschrijven