Specialisatie Huidverbeterende massage

Wil je als schoonheidsspecialist meer bieden dan alleen een standaardbehandeling? Dan is de specialisatie Huidverbeterende massage iets voor jou. De huidverbeterende massage is een combinatie van bindweefselmassage en pincementmassage. Met deze specialisatie kun je echt wat extra's bieden aan je klant.

Huidverbeterende massage is een combinatie van de bindweefsel- en pincementsmassage.

Bindweefselmassage
Dit wordt onder meer toegepast bij reductie van littekenweefsel. Het is een massagetechniek gericht op regeneratie van het bindweefsel voor een sterke doorbloeding. Deze massage heeft ook een positieve werking bij stress: naast circulatieverbetering gaat het ook onderhuidse verklevingen tegen.

Pincementsmassage
Dit is met name geschikt om huidafwijkingen, huidziekten en littekenweefsel te behandelen, al dan niet na verwijzing door en in overleg met medici. De massage is gebaseerd op een kortprikkelende knijptechniek met als doel het neurovegetatieve stelsel te beïnvloeden.

Inhoud

In de theorielessen besteden we aandacht aan de relatie tussen zenuwweefsel en het algemeen bindweefsel en hoe deze te beïnvloeden is. In de praktijk gaan we in op behandelprotocollen en behandeldoelstellingen. Hierbij komen diverse handgreeptechnieken voor het gelaat en de rug aan de orde, waarbij de spanning in het bindweefsel wordt behandeld volgens de segmentale reflexwegen van de huid.

Je zorgt zelf voor modellen tijdens de praktijklessen.

Beroep

Je kunt werken bij bijvoorbeeld groothandelsbedrijven of importeurs voor cosmetica-artikelen, of als bedrijfsleider/filiaalhouder. Als ondernemer kun je u door deze specialisatie een sterkere marktpositie creëren en als schoonheidsspecialist in een salon ben je breder inzetbaar.

Toelating

Je hebt bij voorkeur een:

  • vmbo-/vbo-diploma of hoger (met Nederlands en minstens 2 andere vakken op C-niveau en de overige vakken op B-niveau);
  • een mavo-diploma, bewijs van overgang van klas 3 naar 4 havo;
  • diploma Kapper/Afro kapper (of een andere beroepsopleiding).
  • diploma Schoonheidsspecialist (BOL-niveau 3)
  • diploma Schoonheidsverzorging (STIVAS, KOC, Capabel, Philyra, TCI of KWC).

Wij nodigen je uit voor een vrijblijvend intake-/oriënterend gesprek.

Gedurende het hele cursusjaar kun je met een specialisatie starten. Startdatum in overleg
14 dagdelen
Zwolle (i.v.m. faciliteiten schoonheidsverzorging).
De locaties in Harderwijk en Raalte maken op dit moment gebruik van de faciliteiten in Zwolle.
Lesgeld € 775,-
Boek € 60,-
Examens € 300,-
(Wijzigingen voorbehouden)

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort met jouw Groei Opleiding Particulier.

Inschrijven