Vakopleiding Visagie

Wil je graag als professioneel visagist aan de slag? Groei Opleidingen biedt de perfecte, praktijkgerichte opleiding. Je leert alles over het gebruiken van make-upproducten/-technieken en vormleer. De lessen zijn praktijkgericht met de nodige theoretische ondersteuning. Met deze vakopleiding krijg je de fijne kneepjes van het visagistenvak onder de knie. De totale vakopleiding Visagie bestaat uit vier modules die je ook afzonderlijk kunt volgen.

We willen meer dan gewoon goed voor de dag komen. Uiterlijke verzorging krijgt steeds meer aandacht, van iedereen. Een goed, stralend uiterlijk draagt immers voor een belangrijk deel bij aan ons zelfvertrouwen. Make-up kan hierbij een belangrijke rol vervullen. Door te camoufleren of juist te accentueren. De visagist is daar zeer bekwaam in.

Voor wie

Voor diegenen die een uitbreiding van diensten in de salon (kapsalon/schoonheidssalon) willen aanbieden, willen samenwerken met een (studio)fotograaf of die willen werken in opdracht van een bureau. Wil je visagist worden in het theater, bij de televisie of wil je aan de slag als zelfstandig visagist? Ook dan is dit de juiste opleiding.  

Inhoud

De opleiding bestaat uit vier modules die ook afzonderlijk te volgen zijn. Zo kun je de cursus, wanneer je dat wilt, in fasen afsluiten. Wel ben je voordeliger uit als je je direct voor alle modules inschrijft.

Tijdens de lessen werk je op modellen. Die moet je zelf regelen. Om je optimaal te bekwamen, raden we je aan om naast de lessen op school, ook thuis te oefenen.

Module A: Basistechnieken
Tijdens deze module leer je een basismake-up aanbrengen. Daarbij schenken we veel aandacht aan gezichtsvormen, oogvormen, wenkbrauw- en mondvormen. Maar ook aan:

 • kleurenleer;
 • shapen;
 • correcties uitvoeren;
 • het aanbrengen van oogmake-up;
 • het plaatsen van kunstwimpers.

Module B: Vaktechnieken
Hierin komen een aantal speciale vaktechnieken aan bod. Denk aan:

 • glamour- en galamake-up;
 • make-uptechnieken voor de Aziatische huid;
 • make-uptechnieken voor de negroïde huid;
 • mannequinmake-up;
 • dressmanmake-up;
 • smokey eyes.

Module C: Specialistische vaktechnieken
De techniek gaat een stapje verder in module C. Ondertussen weet je veel over verschillende soorten make-up en het aanbrengen daarvan. Maar soms vragen opdrachtgevers net even wat meer of iets anders. Bijvoorbeeld het aanbrengen van:

 • balletmake-up;
 • travestiemake-up;
 • make-up voor een fotoshoot in zowel kleur als zwart-wit.

Deze specialisaties en nog veel meer kun je verwachten in deze module.

Module D: Vaktechnieken fotografie
In deze module gaan we dieper in op de toepassingen voor fotografie. De technieken van fotografie, foto-en glamourmake-up worden verder uitgewerkt in samenwerking met een fotograaf. Je werkt tijdens deze module dan ook samen met een fotograaf aan de verschillende onderdelen, zoals smokey eyes, extreem glamour, shimmer, beauty shot en het fotograferen van het examenproduct.

Toelating

Geen specifieke vooropleiding nodig.

Op maandag of donderdag. Startdatum in overleg.
1 jaar, 1 avond in de week (met uitzondering van schoolvakanties)
Zwolle (i.v.m. faciliteiten schoonheidsverzorging).
De locaties in Harderwijk en Raalte maken op dit moment gebruik van de faciliteiten in Zwolle.
Lesgeld: € 1.280,00
Materialen/producten: € 725,00
Boek: € 80,-
Examens € 80,-
Portfolio foto’s € 100,-
(Wijzigingen voorbehouden)

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf je in via de inschrijfbutton en je start binnenkort met jouw Groei Opleiding Particulier.

Inschrijven