Training Industriële Robotica-Robotic Coördinator

Werkt u in de maakindustrie en overweegt u binnen uw organisatie stappen te zetten in industriële automatisering en robotica? Dan is deze module iets voor u. U leert dagelijkse basishandelingen voor het in gebruik stellen en onderhouden van industriële robots. Daarnaast besteden we aandacht aan veiligheid, veilig werken, communicatie en protocollen.

Niveau

Mbo niveau 4

Inhoud

Met de training Industriële Robotica-Robotic Coördinator maakt u uw de dagelijkse basishandelingen omtrent het in gebruik stellen en onderhouden van industriële robots eigen. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan veiligheid, veilig werken, communicatie en protocollen. U bent hiermee direct inzetbaar in een gerobotiseerde werkomgeving.

U maakt kennis met de mogelijkheden, beperkingen en de beveiliging van industriële roboticasystemen. Zo krijgt u inzicht in hoe een robot functioneert, hoe deze is opgebouwd en communiceert met de buitenwereld. U leert onderhoud plegen, eenvoudige storingen opzoeken, deze verhelpen en kleine aanpassingen plegen om het productieproces te optimaliseren.

Opbouw

De training is opgebouwd uit een aantal realistische bedrijfscasussen, waarbij alle zaken aan de orde komen waar een Robot Coördinator mee te maken kan krijgen. Het lesmateriaal en de onderliggende kennis en vaardigheden zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven. De lessen bestaan voor een deel uit theorie, maar voor het grootste deel uit practica.

De volgende onderdelen komen aan de orde:

  • basisveiligheid
  • dynamica
  • bussystemen
  • vision en sensoren
  • tools
  • productietechnieken
  • machinerichtlijnen
  • risicoanalyse
  • practicum cobot
  • practicum pick & place

Deze training is samen ontwikkeld met Deltion College, Landstede MBO, Windesheim en het Fieldlab Industrial Robotics in Harderwijk. Deze samenwerking komt voort uit het regionale project RIF Industriële Robotica.

De training wordt afgesloten met een eindopdracht. Na afsluiting met een voldoende, ontvangt de cursist een certificaat.

Verder groeien

Na het goed afronden van deze training kunt u doorleren voor Robotic Technician (associate degree), Robotic Engineer (hbo) of Robotic System Engineer (hbo+).

start donderdag 4 maart 2021
15 weken, 5 lesuren per week
Zwolle en/of Harderwijk
€ 1.695,- per deelnemer

Inschrijven is heel eenvoudig. Schrijf u in via onderstaande inschrijfbutton en u start binnenkort met uw Groei Opleiding Zakelijk.

Inschrijven

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op maat maken en op uw locatie verzorgen. U kunt direct een offerte aanvragen of ons mailen of bellen voor meer informatie. Contactgegevens vindt u hieronder.

Vraag offerte op maat aan

Neem contact op met Annemieke Woltjes, 06-53 25 85 99, awoltjes@landstede.nl