Landstede Groep

GROEIEN? Bel ons 088 - 850 79 71

Innovatief Trainingscentrum (ITC)

De zorg verandert: van zorgen voor naar zorgen dát. Nodig zijn invoelende, goed geïnformeerde en opgeleide zorgprofessionals. Deze skills trainen wij in ons Innovatief Trainingscentrum (ITC).

Wat is het ITC?

Met het ITC (nieuwe naam van het Zorg TrainingsCentrum) bieden we aan het Dokterspad 2 in Zwolle een locatie met unieke, moderne en in zorgstijl aangeklede trainingsruimtes. Er is ruimte voor een groepsgrootte tussen de 12 en 16 deelnemers per keer.
Het ITC bestaat verder uit een Zorg Ethisch Lab en een Zorg Technisch Lab. In het ITC geven wij praktijkgericht en levensecht onderwijs en training.
Kijk hier naar de video van het ITC.

Alle ontwikkelingen stellen nieuwe eisen aan zorgprofessionals op het gebied van kennis, vaardigheden en competenties (zoals het zich eigen maken van de juiste houding). Nodig zijn zorgprofessionals die weten welke zorgvragen er leven en welke mogelijkheden er zijn.
Invoelende medewerkers die samen met de cliënt oplossingen zoeken. Bijvoorbeeld in het netwerk van de cliënt of door het inzetten van technische hulpmiddelen. Professionals die de cliënt centraal stellen, die zijn autonomie en mogelijkheden als uitgangspunt nemen en niet de ziekte.

De trainingen in het ITC maken studenten, docenten en zorgprofessionals bekwaam voor de toekomst. Uitgangspunt daarbij is de veranderende zorg, de cliënt vormt het vertrekpunt. Wat wil de mens die ondersteuning nodig heeft? En hoe kan technologie en een basishouding van zorgverleners in contact hierbij een rol spelen?

Hoe werkt het ITC?

Wij verzorgen lesprogramma's op maat en beschikken over divers lesmateriaal en opdrachten.
In het Zorg Ethisch Lab geven we inleefsessies met de nadruk op zorgethiek. In het Zorg Technisch Lab staat domotica en innovatie centraal. Zo zijn deelnemers weer snel up to date over de toepassingen van de nieuwste zorgtechnologie. 

Alleen de ruimtes huren?

Dat kan! Je kunt een eigen ontwikkelde training uit laten voeren door jouw eigen trainer in ons ITC. 
Of wil je liever dat ons lesmaterialen en opdrachten door jouw eigen trainer gegeven worden? Dan volgt jouw trainer eerst eenmalig de train-de-trainer instructie.

​​​​​​​Reserveren?

Neem contact op met info@groeiopleidingen.nl welke data beschikbaar zijn.

Blijf op de hoogte!

Onderaan de homepage kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief Zorg & Welzijn. Wij houden je dan up to date over alle nieuwe ontwikkelingen. Of mail je emailadres naar info@groeiopleidingen.nl.