Landstede Groep

GROEIEN? Bel ons 088 - 850 79 71

Zorg Ethisch Lab

Hoe voelt het om zelf zorg te ontvangen? Zorgverleners kunnen zich dat soms moeilijk voorstellen. Nog te vaak staat niet de cliënt, maar de ziekte centraal. Met als gevolg een cliënt die te weinig persoonlijke aandacht krijgt en niet tot zijn recht komt. De trainingen van het Zorg Ethisch Lab spelen hierop in.

Studenten, zorgprofessionals en mantelzorgers leren hoe ze respectvolle zorg kunnen bieden.
Je leert de cliënt op een waardige manier te benaderen en rekening te houden met zijn wensen en mogelijkheden.

Inleefsessies als hulpmiddel

Inleefessies (rollenspelen) zijn intensieve ervaringsstages waarbij de zorgverlener de rol van zorgvrager aanneemt. Tijdens zo’n sessie draait het om de vraag: Hoe is het om zorg nodig te hebben? 
Voordat de Inleefsessie begint, kiest elke deelnemer een rol. Bijvoorbeeld die van een rolstoelafhankelijke dementerende, een slechtziende met Parkinson of een doof en depressief iemand met afasie. Om de mobiliteit te beperken gebruiken de deelnemers hulpmiddelen zoals rolstoelen, rollators, oordoppen, een wazige bril of spalken.

Waardevolle ervaringen

De Inleefsessies leveren waardevolle ervaringen op. Je krijgt nieuwe inzichten, leert je te verplaatsen in een ander en om te luisteren naar de zorgvrager. Je wordt  je ervan bewust hoe het voelt om kwetsbaar en afhankelijk te zijn, om hulp nodig te hebben bij alledaagse dingen als aankleden, eten en douchen.

Zelf meedoen aan een Inleefsessie?

De Inleefsessie is van 9.00-16.00 uur. Na de Inleefsessie kan na 4 tot 6 weken nog een terugkomsessie worden georganiseerd.
De sessies zijn bedoeld voor zorgprofessionals, docenten en andere geïnteresseerden en studenten (mbo/hbo). Meer weten of aanmelden? Mail naar info@groeiopleidingen.nl voor de beschikbaarheid.

Door de ogen van de cliënt

Om je bewust te laten worden van de betekenis van technologie binnen zorg en welzijn en om ervaring op te doen met een aantal technologische toepassingen is er de training ''Door de ogen van de cliënt''.

Kosten

Mail naar info@groeiopleidingen.nl voor de wensen en een kostenberekening.

Accreditatiepunten

Het is mogelijk om voor deze door V&VN (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland) geaccrediteerde Inleefsessies accreditatiepunten aan te vragen. Dit moet vooraf tijdig (8 wkn) aangegeven worden. De hieraan verbonden kosten (circa € 120,- ex. BTW) worden 1 op 1 doorberekend.

Voorbereiding

Als voorbereiding op de Inleefsessie krijg je een werkboek.

 

“Zelfs in de kleinste ruimte is goed positioneren met een tillift mogelijk.”
TR Care
Plafond lift en hoog-laag bad