Landstede Groep

GROEIEN? Bel ons 088 - 850 79 71

Zorg & Welzijn

Zorg & Welzijn

De branche Zorg & Welzijn biedt talloze carrièremogelijkheden op verschillende niveaus.

Heb je graag veel contact met mensen en wil je echt wat betekenen voor anderen? Dat kan als Helpende of Eerst Verantwoordelijk Verzorgende. Werk je liever met ouderen of met kinderen en baby’s of wil je meer weten van zorginnovaties? Binnen Zorg & Welzijn is er altijd ruimte om door te groeien.

opleidingen, trainingen en cursussen:

Capaciteitentest - DAT HRM

Wil je weten wat jouw intellectuele capaciteiten zijn? Deze test meet jouw intellectuele capaciteiten. Je kunt de uitslag gebruiken bij keuzes op het gebied van onderwijs, potentieel-beoordeling, personeelsselectie en loopbaan.

Dienstverlening - Helpende Zorg & Welzijn (derde leerweg)

Wil jij kinderen, volwassenen, ouderen of mensen met een beperking helpen? Met deze opleiding help je mensen bij hun verzorging en doe je huishoudelijke taken. Ook help je mee bij het organiseren van activiteiten of de administratie. Vaak werk je daarbij samen met collega's.

Inleefsessie Zorg, Technologie en positieve gezondheid

Deze training is gericht op het vergroten van de eigen regie van de cliënt door middel van Positieve Gezondheid. Hoe voer je het gesprek met alle betrokkenen over de inzet van zorg technologische middelen?

Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV)

Ben jij verzorgende en wil je doorgroeien naar een functie met meer verantwoordelijkheid en coördinerende taken? Dan is de post-mbo-opleiding Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV) wat voor jou! Deze opleiding kun je nu volgen als mixed variant (voor een deel online en met praktijkbijeenkomsten).

Flex Route Zorg mbo-certificaten

De groeiende zorgvraag en krapte op de arbeidsmarkt zijn voor zorginstellingen een uitdaging in de zoektocht naar beroepsbekwame medewerkers. Belangrijk dus om snel de juiste certificaten te halen. Flex Route Zorg mbo-certificaten is de snelle route naar mbo-certificaten in de zorg.

Flex Route Zorg EVV branche

Ben jij verzorgende en wil je doorgroeien naar een functie met meer verantwoordelijkheid en coördinerende taken? Dan is de post-mbo-opleiding Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV) wat voor jou! Deze opleiding kun je nu volgen als mixed variant (voor een deel online en met praktijkbijeenkomsten).

Flex Route Zorg mbo-keuzedelen

De groeiende zorgvraag en krapte op de arbeidsmarkt zijn voor zorginstellingen een uitdaging in de zoektocht naar beroepsbekwame medewerkers. Belangrijk dus om snel de juiste keuzedelen te halen. Flex Route Zorg mbo-keuzedelen is de snelle route naar mbo-keuzedelen in de zorg.

Gespecialiseerd Revalidatie Zorg (GRZ)

Ben jij verzorgende of verpleegkundige, werkzaam op een geriatrische revalidatie afdeling en wil je doorgroeien naar een functie met meer verantwoordelijkheden en taken? Dan is de post-mbo-opleiding Gespecialiseerd Revalidatie Zorg (GRZ) wat voor jou! Deze GRZ opleiding valt onder de landelijke erkende opleidingen van het CZO.

Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP)

Werk jij in de ouderenzorg? En wil jij meer weten over hoe je de juiste zorg verleent aan cliënten met psychiatrische en/of psychogeriatrische problematiek? Volg dan de praktijkgerichte opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie. Deze opleiding is een verdieping van de opleiding en taken van een Verzorgende IG.

Herhalingstraining EHBO van het Rode Kruis

Heb je al een EHBO-diploma van Het Rode kruis? Dan is dit dé training om je diploma geldig te houden.

Herregistratie Wet BIG Verpleegkundige

Ben jij verpleegkundige en wil jij je laten herregistreren in het landelijk BIG-register? Volg dan de scholing herregistratie wet BIG Verpleegkundige. Dankzij de nieuwe en praktijkgerichte opzet kun jij je optimaal voorbereiden op het landelijke examen!

Helpende plus (keuzedeel K1296)

Heb jij een mbo-diploma Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2)? En wil jij verzorgende vaardigheden leren om je kansen op werk te vergroten? Of wil jij doorstromen naar de niveau 3-opleiding? Doe dan het keuzedeel Helpende plus.

Individuele Basiszorg Verlenen (C0039)

In de huidige maatschappij, binnen zorginstellingen, is er een toenemende behoefte aan medewerkers die werkzaamheden leveren aan het welzijn van de (kwetsbare) oudere. Dit certificaat zorgt dat jij deze belangrijke bijdrage kunt gaan leveren in de zorg. Je leert kennis en vaardigheden aan die nodig zijn om de zorgondersteunende werkzaamheden goed en verantwoord uit te kunnen voeren. Deze opleiding kun je nu volgen als mixed variant (voor een deel online en met praktijkbijeenkomsten).

Individuele Ondersteuning in de Maatschappelijke Zorg (C0098)

De groeiende zorgvraag en krapte op de arbeidsmarkt zijn voor zorginstellingen een uitdaging in de zoektocht naar beroepsbekwame medewerkers. Belangrijk dus om snel de juiste certificaten te halen. C0098 is een mooie stap voor verdere ontwikkeling in de Maatschappelijke Zorg.

Intervisie begeleiding in de zorg

Intervisie is een vorm van deskundigheidsbevordering, waarbij professionals hun collega's of vakgenoten volgens een bepaalde methode bevragen om inzicht te krijgen in werk gerelateerde vraagstukken.

Mbo Verpleegkundige (derde leerweg)

Wil je verpleegkundige worden, je omscholen tot verpleegkundige of ben je nog niet uitgeleerd (bijvoorbeeld als Verzorgende IG)? Kies dan voor de opleiding mbo verpleegkundige niveau 4 in de Derde leerweg.

Praktijkgerichte training vraag- en ervaringsgericht coachen (Werkbegeleiding)

De kennis en vaardigheden in de beroepspraktijk zijn continu aan het veranderen en vernieuwen. Denk bijvoorbeeld aan technologische vaardigheden, ondernemerschap, kunnen innoveren en klinisch redeneren bij zorg- en welzijnsvragen die steeds complexer worden.

Praktijkverklaring

Heb je geen diploma voor het werk wat je doet of gaat doen? Maar heb je wel de kennis en ervaring? En wil je nieuwe dingen leren? Dan is de Praktijkverklaring wat voor jou.

Training tilliften

Tilliften worden veel gebruikt in de zorg. Bij verkeerd gebruik kan dit verkeerd uitpakken voor jou en de zorgvrager. In deze training leer je hoe je kunt werken met tilliften.

Veilig medicatie verstrekken

Wil jij leren hoe je op professionele wijze met medicijnen omgaat en deze toedient? Volg dan de basiscursus Veilig medicatie verstrekken. Deze cursus kun je nu volgen als mixed variant (voor een deel online en met praktijkbijeenkomsten).

Verpleegkundig Rekenen

Heb je vanuit de praktijk of vanuit de opleiding al kennis en vaardigheden om de juiste doseringen te berekenen maar wil je ze nog een goed herhalen, opfrissen en aanvullen? Doe dan deze korte opfriscursus! Wij gebruiken in deze training de methode van de Meneer Megens-Academie.

Verzorgende en Verpleegtechnisch Handelen (keuzedeel K0118)

Ben jij werkzaam in de zorgverlening maar heb je geen verzorgende (IG) diploma? Zou je wel graag meer verdieping en vaardigheden willen leren? Doe dan het keuzedeel verzorgende & verpleegtechnisch handelen. Met meer kennis en vaardigheden ben jij in de zorg breder in te zetten.

Zorginnovaties en technologie (keuzedeel K0138)

E-health en domotica: als (aankomend) zorgprofessional krijg jij te maken met innovatieve, technologische hulpmiddelen. Het is belangrijk dat jij weet hoe je deze op een passende manier kunt inzetten. Het keuzedeel Zorginnovaties en technologie helpt je daarbij. Dit keuzedeel is ook te volgen als online variant met praktijkbijeenkomsten.

Naar welke opleiding ben je op zoek?