Landstede Groep

GROEIEN? Bel ons 088 - 850 79 71

Techniek

Jij wilt of bent aan het werk in de technische sector. Mooi! Er zijn voor jou volop mogelijkheden om te groeien in de techniek. In Harderwijk bieden Landstede, De Techniek Academie, IW en Lasschool.nl gezamenlijk technische opleidingen voor studenten en volwassenen aan.

Wij werken samen aan jouw technische opleiding

Omdat de techniekbranche blijft groeien en innoveren is er een grote behoefte aan gekwalificeerde technici. Je leert vaardigheden (bij) in de metaal, elektrotechniek, mechatronica, robotica of installatietechniek. Maar ook voor ‘gewoon’ een cursus lassen, kan je bij ons terecht.



opleidingen, trainingen en cursussen:

Basisleerlijn Verspanen/CNC-vaardigheden

Verspanen en CNC: wil jij daarover meer leren? Doe dan de basisleerlijn Verspanen/CNC-vaardigheden.

Elektrisch schakelen

Ben jij storings- of onderhoudsmonteur? En heb je geen kennis van industriële elektrotechniek zoals die voorkomt in schakel- en besturingskasten? Dan is de cursus Elektrisch schakelen wat voor jou!

Elektrotechniek – basis

Wil je starten in de elektrotechniek, bij een technische dienst, een woningbouwvereniging of in de particuliere bouwsector? Dan is deze vijfdaagse cursus Elektrotechniek – basis geknipt voor jou.

Freestyle basis metaal bewerken

'Freestyle' houdt in zelfstandig leren en werken volgens een persoonlijk leerplan. Dit betekent dat de docent en de praktijkbegeleider de inhoud van het leerplan (theorie en eindproduct) samen met jou opstellen en bespreken. Met hen beslis je wat je wilt leren/maken en welke informatie en opdrachten je daarbij nodig hebt en stel je het lesprogramma samen.

Heftruck certificaat basis

Wil je werken in een dynamische omgeving in de logistiek? Dan heb je een aantal intern transport-certificaten nodig zoals het heftruck certificaat basis om veilig te kunnen werken.

Industriële Robotica cursus

Werk je in de maakindustrie en overweeg je binnen je organisatie stappen te zetten in industriële automatisering en robotica? Dan zijn deze cursusmodules iets voor jou! Na deze complete training ben je direct inzetbaar in een gerobotiseerde werkomgeving.

Installatietechniek - basis

Wil je aan de slag in de installatietechniek, bij een technische dienst, een woningbouwvereniging of in de particuliere bouwsector? Dan is deze vijfdaagse basiscursus installatietechniek iets voor jou!

Introductie workshop Industriële Robotica

Wil je meer weten over werken met industriële robots? Dan is deze kennismakingsworkshop iets voor jou!

Lassen op elk niveau (NIL)

Wil jij leren lassen? Met de lessen van Lasschool.nl bepaal je zelf met welke methode en op welk niveau je dat leert en of je opgaat voor het NIL-diploma van het Nederlands Instituut voor Lastechniek.

Mechatronica, Hydrauliek, Pneumatiek, Elektrotechniek en PLC-techniek

Meer weten over de nieuwste ontwikkelingen rond pneumatiek, hydrauliek, mechatronica, elektrotechniek en PLC-techniek? Met de vijf Festo-trainingen is jouw kennis weer up-to-date.

NEN 1010 en NEN 3140 inspecteren elektrische installaties

In deze praktijkgerichte cursus NEN 1010 en NEN 3140 (inspecteren van elektrische installaties) leer je op de juiste wijze het meten en inspecteren van en rapporteren over elektrotechnische installaties.

NEN 3140 VP

Deze cursus leidt op tot Vakbekwaam Persoon volgens de NEN 3140, ook wel VP NEN 3140 genoemd. Deze persoon kan als 'VP-er' complexere elektrotechnische werkzaamheden uitvoeren zoals het bijplaatsen van groepen in installaties, het uitvoeren van onderhoud aan elektrische installaties. Gewenste voorkennis is een elektrotechnische vooropleiding of iets vergelijkbaars.

NEN3140 VOP Voldoende Onderricht Persoon

De cursus VOP NEN 3140 is geschikt voor iedereen die 'in aanraking komt met elektriciteit'. Een Voldoende Onderricht Persoon (VOP) is een werknemer die niet over een elektrotechnische vooropleiding beschikt, maar wel werkzaamheden verricht waarbij elektrotechnische risico’s aanwezig zijn.

Revit Architecture (BIM)

Bouwdelen worden steeds vaker gemodelleerd in een 3D-omgeving in plaats van getekend. Wil jij leren hoe je dit doet? Volg dan de basistraining Revit Architecture (BIM).

Technopracticum

Spreek je veel met zakelijke relaties van technische bedrijven? Het jargon is vaak geen probleem. Maar weet je bijvoorbeeld echt het verschil tussen MIG/TIG-lassen? En heb je wel eens een laspistool vastgehouden, een pijp gebogen of een PLC van dichtbij kunnen bekijken? Tijdens het Technopracticum komt het allemaal aan de orde.

Training Praktijkassessor in de techniek

Als assessor is jouw objectieve beoordeling goud waard. Maar hoe zet je jouw ervaring in een technische omgeving in? Dat leer je tijdens de training Praktijkassessor in de techniek.

Training Voorschriften drinkwater installatie & legionella preventie

Werk je met drinkwaterinstallaties? Of doe je het onderhoud van de technische aspecten van de drinkwaterinstallaties in bv. zorginstellingen? Dan wil je meer weten over wettelijke verplichtingen (Drinkwaterbesluit) en technische uitvoeringsvormen.

Veilig hijsen en heffen

Op de werkvloer komt het voor dat je zware producten moet verplaatsen met een interne kraan. Dat wil je veilig doen. In de cursus ‘Veilig hijsen en heffen’ neemt de trainer je mee in de wereld van hijsen en heffen.

Visueel Lasinspecteur VTw level 2

De lastechnische branche stelt steeds meer eisen aan jouw laswerk en het daarbij behorende visueel onderzoek (NDO). Na het volgen van de opleiding Visueel Lasinspecteur level 2 kun je door een juiste visuele controle de meest voorkomende lasonvolkomenheden in een vroeg stadium voorkomen.

Update Praktijkassessor

Ben je al assessor? Dan nodigen we je uit voor de jaarlijkse update.

Naar welke opleiding ben je op zoek?