Landstede Groep

GROEIEN? Bel ons 088 - 850 79 71

ORFA VISSER over:

Industriële Robotica

"Orfa Visser is al bijna 100 jaar een begrip in metaalbewerking. Dat kan alleen als je als bedrijf meegaat met vernieuwing en als je investeert in je mensen."

Industriële automatisering heeft al lang zijn intrede gedaan op de werkvloer, maar de menselijke factor wordt niet uit het oog verloren.

De afdeling Personeelszaken peilt regelmatig wat de behoefte is van de collega’s aan o.a. training en scholing', geeft Karin van Dalen van PeopleBusiness aan. 'Leven Lang Ontwikkelen is niet zomaar een kreet, maar zorgt voor een positieve vibe op de werkvloer. Enige tijd geleden kwam het specifieke verzoek om eens wat doen met industriële robotica naar boven drijven. De robots doen hun werk op de werkvloer, maar door de strakke planning en hoge productie is er geen tijd om de bediening en de mogelijkheden van deze ijzeren collega’s eens goed uit te diepen. En die wens lag er wel, vooral bij de jongere garde.'

Leren experimenteren
De mogelijkheid om te leren en werken van en met robots is er bij Landstede in Harderwijk. De vier Fanuc robots daar draaien geen productie in een fabriekslijn en zijn specifiek aangeschaft voor opleidings- en experimenteerdoeleinden. Landstede Groei Opleidingen heeft samen met Deltion en Windesheim de training Industriële Robotica ontwikkeld. Enkele medewerkers van Orfa Visser verzamelen zich daarom een 15-tal woensdagen in het techniek practicumlokaal.