Landstede Groep

GROEIEN? Bel ons 088 - 850 79 71

BHV’ers met iets extra

Nov '21 Afgelopen vrijdag is er weer een basistraining Ploegleider met succes afgerond. De zeven cursisten uit Ichthus College, Carolus Clusius College en Agnieten College hebben in twee dagen de theorie en praktijk over leidinggeven bij een BHV-inzet binnen een schoollocatie doorgewerkt.

Iedere locatie, iedere organisatie, ieder persoon is weer anders. Daarom is eerst met behulp van een quiz de verschillende kennisniveaus in de groep bepaald. Onderdeel van de tweedaagse is naast portofoonoefeningen ook de zogenaamde ‘tabletop’-oefeningen met een plattegrond. Vooral deze laatste methode werkt verhelderend want het maakt praktijksituaties op een laagdrempelige manier visueel.

Daarnaast was er veel ruimte om elkaars ervaringen met ontruimingsoefeningen te delen en dat werd gewaardeerd. Het leidt vaak tot zinvolle aanvullingen op locatie-ontruimingsplannen en zo wordt er optimaal geleerd van elkaar.
Iedereen is dan ook geslaagd voor het praktijkexamen. De uitslag van het theoriedeel van het NIBHV volgt binnenkort.

Meer weten over BHV-, brand- ontruiming en ploegleiderstrainingen? Mail naar info@groeiopleidingen.nl en we nemen contact met je op.