Landstede Groep

GROEIEN? Bel ons 088 - 850 79 71

GroeiCafé: Taal is de motor!

September '21
GroeiCafé brengt op 15 september in Harderwijk met het thema ‘Taal is de motor, Beter Nederlands spreken, werkt beter?’ de noodzaak van mondelinge taalvaardigheid onder de aandacht bij regionale werkgevers. Schrijver, columnist en programmamaker Özcan Akyol en Unesco leerstoelhouder Volwasseneneducatie Maurice de Greef vertellen over hun ervaringen met taal op de werkvloer.
De bedrijvenkringen Ermelo, Harderwijk, Putten en Zeewolde zien het belang van taal als motor voor de economie en haken met hun leden aan bij deze bijeenkomst.

Landstede Groei Opleidingen brengt met gevarieerde thema’s via GroeiCafé het concept Leven Lang Ontwikkelen in de regio onder de aandacht. Iedereen die geïnteresseerd is in taal en de impact van taal op de (zakelijke) omgeving is van harte welkom bij dit eerste GroeiCafé. Twee topsprekers en regionale ondernemers vullen het programma over taal op de werkvloer en het sociale aspect van ‘beter Nederlands spreken’. De locatie is Bouw&Infrapark in Harderwijk, het programma start om 19.00 uur.

Ook ondernemers die hun medewerkers al de gelegenheid geven om beter Nederlands te leren, komen aan het woord. Het Leerwerkloket geeft uitleg over het Taalakkoord Werkgevers en de financiële ondersteuningsmogelijkheden die er voor werkgevers zijn om aan de slag te gaan met taal.

Maar liefst anderhalf miljoen Nederlands hebben moeite met communiceren in het Nederland. Onderzoek geeft aan dat taalvaardigheid van vooral ook (Nederlandse!) jongeren en buitenlandse werknemers een groot struikelblok blijkt als men kijkt naar carrièreperspectief, veiligheid en duurzame inzetbaarheid.
‘Het gaat niet om de ‘d’s’ en ‘t’s’. Het gaat om het verschil tussen verstaan en begrijpen’, zegt Annemieke Woltjes van Landstede Groei Opleidingen, initiatiefnemer van GroeiCafé. ‘Alleen als je iets echt begrijpt, kan je verder groeien en kun je beter meedoen in de samenleving. Beter Nederlands spreken en lezen zorgt voor productiever, gezonder, veiliger en met meer plezier werken en leven.’

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@groeiopleidingen.nl.
Het volgende GroeiCafé met thema ‘In beweging’ en sprekers van o.a. PEC Zwolle is op 6 oktober in Landstede Sportcentrum.