Landstede Groep

GROEIEN? Bel ons 088 - 850 79 71

Lessen Ondernemerschap met Stichting TNE

Nov '21 Landstede pakt dit schooljaar samen met Stichting The New Entrepeneur (TNE) lessen in ondernemerschap bedoeld voor jongeren tussen 16-27 jaar op. Ondernemende vaardigheden geven studenten en deelnemers meer zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen. En dat is altijd goed te gebruiken op de arbeidsmarkt, of je nu zzp’er wordt of in loondienst komt.

TNE is een sterke partner met een bewezen concept: al negen jaar lang voert zij ondernemingsprojecten uit in verschillende regio’s van Nederland. Zij ziet een belangrijke rol weggelegd voor jonge ondernemers. Via deze verschillende projecten zetten zij zich in om het ondernemerschap in Nederland te vergroten.

Pak je Kans Zwolle
Op 30 november gaat in Zwolle het project Pak Je Kans van start. Dit project Wordt samen met Deltion uitgevoerd en haakt direct aan bij de mbo-opleiding Vakmanschap Ondernemer. Collega’s Keimpe Dokter (Landstede Groei Opleidingen) en Rob Boerma (Deltion) verzorgen dan ook een aantal workshops bij hun locatie Brainz Zwolle. De rest van het programma verzorgt TNE.

Pak je Kans is een ondernemersproject voor werkloze jongeren tussen de 16 en 27 jaar, die woonachtig zijn in de regio Zwolle en die niet meer naar school gaan. Deze jongeren hebben soms werk of een uitkering, maar hebben als kenmerk dat ze ondernemend aangelegd zijn. Dit gratis project helpt hen bij de start van een eigen onderneming of bij het vinden van een baan.
In 6 tot 8 weken tijd leren de deelnemers hoe zij een bedrijf kunnen starten. Hierbij krijgen ze begeleiding van professionele trainers, een startkapitaal en verzekering. De focus ligt vooral op doen. Het programma zit vol met activiteiten zoals bootcamp, bedrijfsbezoeken en gastlessen. Na Pak Je Kans krijgen de deelnemers hulp bij de verdere start van hun onderneming. Deelnemers die niet verdergaan met ondernemen worden begeleid bij het vinden van een baan in loondienst.

Topclass Ondernemerschap Harderwijk
De twee-jarige pilot Topclass Ondernemerschap in Harderwijk start op 7 februari 2022. Dit traject is voor jongeren tussen de 15 en 22 jaar en is gebaseerd op het succesvolle format ‘ZomerOndernemer’. Dit project won in 2015 zowel de Nederlandse als de Europese finale van de Enterprise Promotion Awards. De focus ligt op het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden. Het doel is om zo de zelfredzaamheid van jongeren te vergroten in een steeds flexibeler wordende arbeidsmarkt.

Topclass Ondernemerschap start met een driedaagse ‘bootcamp’ waar de deelnemers o.a. leren hoe zij moeten boekhouden, netwerken en klanten bereiken. Vervolgens bezoeken de deelnemers wekelijks een lokale onderneming en krijgen workshops. Er wordt afgesloten met een ‘Kick Out’ waarbij de deelnemers hun resultaten kunnen presenteren aan het publiek. Tot slot behoort het tot de mogelijkheden om af te sluiten met een landelijk examen (associatie) of als keuzedeel.

De opleidingsteams Vormgeving & Entertainment en Handel & Commercie zullen als eerste aanhaken en geven zo inhoud aan het keuzedeel Ondernemerschap mbo of de kerntaak ondernemersvaardigheden.

Meer weten en meedoen met deze buitenkans?
Mail naar info@groeiopleidingen.nl of bel met Annemieke Woltjes (06-53 25 855 99).