Landstede Groep

GROEIEN? Bel ons 088 - 850 79 71

Switchen naar de zorg met erkende mbo-certificaten

Sept '23 Zorgspectrum Het Zand, Frion, Baalderborg Groep, Landstede Groep en Deltion Zwolle geven samen het traject ‘Switchen naar de zorg’ vorm, waarbij volwassen deelnemers zonder zorgdiploma toch snel inzetbaar en bekwaam voor de zorg zijn én een volledig salaris ontvangen.

Snel en bekwaam inzetbaar én een volledig salaris

Je droom waarmaken en de switch maken naar de zorg vraagt nogal wat. Gemiddeld drie jaar omscholen, een leerlingensalaris en weg vaste baan. Precies de redenen voor betrokken zorgorganisaties om het anders aanpakken. Zij bieden naast een baan samen met Deltion en Landstede Groei Opleidingen een persoonlijk en verkort opleidingstraject. Het gaat hier om praktijkgericht, modulair onderwijs, waarin je de vakken krijgt die je nodig hebt voor jouw beoogde functie in de zorg.

Deelnemers hebben vaak al kennis en vaardigheden en vullen dat aan met wat ze (nog) nodig hebben. Zo volgen zij bijvoorbeeld geen e rekenen en Engels. Belangrijker is dat ze snel leren hoe je onze cliënten begeleidt in hun dagelijks leven. De modules die wel gevolgd worden, ronden ze af met een erkend mbo-certificaat.

Aan de slag!
Leren doe je het beste in de praktijk. Deelnemers werken van dag één op een van zorglocaties en maken direct deel uit van het team. Zo ervaren ze hoe je samen met het team persoonsgerichte zorg kunt verlenen. De cliënt staat centraal; dat betekent aansluiten op hun behoeften. De ene dag vraagt dit meer van je dan de andere. Belangrijk is dat deelnemers mee kunnen bewegen met wat er op dat moment nodig is. Ze dragen in eerste instantie geen eindverantwoording in een team of bij een activiteit. Maar gaandeweg krijgen ze meer verantwoordelijkheden, afhankelijk van hun ontwikkeling en competenties. Zo is er altijd ruimte om te groeien.

In februari 2024 start een nieuwe groep.

www.switchennaardezorg.nl