Landstede Groep

GROEIEN? Bel ons 088 - 850 79 71

Uit je bubbel komen wakkert vuurtjes aan

Mrt '23 Het vijfde GroeiCafé in Zwolle was een avond vol variatie en lekker eten. Studenten van Landstede mbo Vrij & Gastvrij serveerden Gerecht & Land een heerlijk ‘walking diner’.

En niet geheel zonder zenuwen want twee studenten deden die avond zelfs examen. Na de spreker van STORM in Recruitment maakten de deelnemers in kleine clubjes kennis met verschillende opleidingsteams van Landstede en met Landstede Groei Opleidingen.
Als snel kwamen er in gesprekken verschillende tips en invalshoeken naar voren over het thema ‘Uit je bubbel’. Zo werd duidelijk dat de opleiding Hospitality een goede aanvulling kan zijn voor zorgprofessionals en andersom. ‘Ik heb een grote oogst aan contacten binnen gehaald,’ zegt Rob Meeuw van Landstede mbo Vrij & Gastvrij. ‘Er was zelfs iemand die zich morgen als student wilde inschrijven op de Open Dag en nu alvast de sfeer kwam proeven.’

Collega’s uit het onderwijs ontmoetten mensen uit het werkveld. De studentbegeleider in de keuken gaat ook trainen bij een zorginstelling en sprak zijn opdrachtgever daar nog even.
Geholpen door een stevige wind werden er met hulp van De Bellenfabriek buiten ‘echte’ bubbels van zeepsop gemaakt. En zou je met de juiste papieren ook kunnen bloedprikken bij de fysio? Kan iemand via de gemeente geholpen worden met een oriëntatiebaan in de zorg?
‘Mooi om te zien dat bedrijven open staan voor competenties. Wie ben je als persoon? Landstede mbo verzorgt vervolgens flexibel onderwijs in de breedte met verschillende instroommomenten, certificaten voor deel van de opleiding of praktijkervaring of een praktijkverklaring’, zegt Marian Soepenberg, projectleider VERDER. ‘Zo is er voor iedereen een win-win’.

Kortom: er werden mooie verbanden gelegd en netwerken gedeeld. In deze sfeervolle locatie met al dat lekkere eten was ook dit GroeiCafé weer een cadeautje!

Wil je ook bij het volgende GroeiCafé zijn? Hou de GroeiCafépagina in de gaten voor data en locaties.