Landstede Groep

GROEIEN? Bel ons 088 - 850 79 71

Wensen zonder grenzen voor de Kinderopvang

Dec '22 Wat is er mooier dan werken in de Kinderopvang? Je bent direct betrokken bij de ontwikkeling van kinderen. In februari 2023 starten we met drie nieuwe, mooie trajecten voor deze doelgroep.

Het aanbod van mbo-opleidingen van Landstede zorgt voor BOL en BBL-studenten als mogelijk nieuwe collega’s. Maar je wilt ook je huidige personeel behouden en zo de continuïteit van je organisatie te borgen. Leven Lang Ontwikkelen is een beproefd middel om waardering te tonen en persoonlijke groei van medewerkers vorm te geven.

Nieuw aanbod trainingen medewerkers Kinderopvang
Wij verzorgen om- en bijscholing voor volwassenen die werken in de Kinderopvang. In februari 2023 starten we met drie nieuwe, mooie trajecten voor deze doelgroep:

Wensen zonder grenzen
Onze wens is om met de sector in gesprek te blijven over wat nodig is aan scholing. Nodig zijn goed opgeleide werknemers. Er zijn meerdere manieren om dat te bereiken en weinig grenzen. Stel dat we alle regels in de kinderopvang zouden loslaten, wat zou de branche dan willen/kunnen? Wat speelt er in de praktijk en hoe bieden we het lesmateriaal aan? En houden we voldoende rekening met de werk- en privé omstandigheden van deelnemers? Wij denken graag met werkgevers mee op strategisch HR niveau om gezamenlijk het personeelstekort (voor een deel) aan te pakken. Laat het maar weten en zet ons aan het werk.

Spreken we elkaar?
Op 24 januari '23 is van 15-17.00 uur in Zwolle de bijeenkomst ‘Beter benutten van arbeidspotentieel voor de kinderopvang’. We organiseren dat samen met Landstede mbo, Deltion College en WSP Regio Zwolle i.s.m. Sectortafel Kind & Educatie. Dit zijn de onderwerpen:

  • Regionale arbeidsmarktinformatie
  • Inzicht in huidige knelpunten
  • Toekomstperspectief
  • Wat kunnen we in de regio doen?
  • Instroommogelijkheden voor en behoud van personeel in de kinderopvang

Zet deze datum in de agenda, dan spreken we elkaar binnenkort.

Blijf op de hoogte!
Als we iets nieuws hebben, dan mailen we je. Wil je op de hoogte blijven? Mail dan naar Anke van Vliet (avanvliet@landstede.nl).