GROEIEN? Bel ons 088 - 850 79 71

Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV)

Ben jij verzorgende en wil je doorgroeien naar een functie met meer verantwoordelijkheid en coördinerende taken? Dan is de post-mbo-opleiding Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV) wat voor jou! Deze opleiding is ook te volgen als online variant met praktijkbijeenkomsten.

De afgelopen jaren is er veel veranderd in de zorg. Met als gevolg dat het niveau van de vereiste competenties waaraan jij als verzorgende moet voldoen, ook gestegen is. Door deze ontwikkelingen en de behoefte aan loopbaanmogelijkheden, ontstond een vraag naar doorgroeifuncties. Daarom zijn er twee post-mbo-opleidingen ontwikkeld: Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV) en Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP).

Als eerst verantwoordelijk verzorgende coördineer jij de zorgverlening voor een groep zorgvragers. Jij hebt daarbij twee kerntaken. Zo ben je verantwoordelijk voor het optimaal ondersteunen van de cliënt bij het realiseren van zijn/haar kwaliteit van leven. Daarnaast is het jouw taak om de multidisciplinaire zorg en het zorgen voor de continuïteit van de zorg (in overleg met de cliënt) te coördineren. Hoe je dat aanpakt, leer je tijdens deze opleiding op maat.

Naast eerst verantwoordelijk verzorgende kun je met deze opleiding ook gaan werken als contactverzorgende, zorgcoördinator of persoonlijk begeleider.

Niveau

4/5 (mbo/post-mbo).

Voor wie

Gediplomeerd zorgprofessionals die werken in zorginstellingen, bij zorgconcerns, in de thuiszorg en bij andere organisaties waar verzorgenden een verantwoordelijke functie hebben.

Inhoud

Tijdens de opleiding maak jij je de beroepscompetenties eigen waarin de recente ontwikkelingen in de zorg te herkennen zijn, zoals:

  • De kwaliteit van leven van de cliënt en de eigen regie hierin.
  • Het zorgleefplan met daarin de vier domeinen.
  • Normen voor verantwoorde zorg.
  • Het zzp-schap.
  • Vrijwilligers- en mantelzorgbeleid.

Kijk hier voor meer info over het competentieprofiel EVV.

Nieuw! Online variant met praktijkbijeenkomsten

Deze opleiding kun je nu ook volgen als online variant met praktijkbijeenkomsten. Je neemt dan (een deel) van de theorie zelfstandig door in plaats van klassikaal. Je leert in je eigen tempo: jij kiest waar en wanneer. Je coach helpt je en nodigt je uit voor de praktijkbijeenkomsten zodra je (een deel) van de theorie voldoende onder de knie hebt. Tijdens de praktijkbijeenkomsten leer je met en van de andere deelnemers die op hetzelfde niveau zitten. Dat is gezellig én efficiënt!

Wil je de online variant doen? Geef dit op het aanmeldformulier aan.

Toelating

Je voldoet aan de volgende toelatingseisen:

  • De zorginstelling waar je werkt moet een door SBB erkend leerbedrijf zijn voor zorgniveau 3.
  • Jij mag van de zorginstelling waar je werkt tijdens je dienstverband werken aan je stageopdrachten (BPV-opdrachten).
  • Je afdelingsmanager is eindverantwoordelijk voor je totale stagebeoordeling.
  • Je stelt vooraf een portfolio samen. Op basis daarvan krijg jij een opleiding op maat.

Diploma

Na afloop ontvang je het branchediploma EVV.

Aanmelden

Interesse? Meld je dan meteen aan zodat jij verder kunt groeien!

Aanmelden

Verder groeien?

Groei Opleidingen heeft een breed aanbod aan opleidingen, cursussen of trainingen op het gebied van zorg en welzijn. Kijk hier voor het overzicht.
Houd voor nieuw aanbod en interessante info over leren en werken in zorg en welzijn onze website in de gaten én meld je aan voor onze nieuwsbrief.

28 september 2021

9 maanden
13,5 lesdagen (incl. 1 stagedag (BPV) en 1 dagdeel zelfstandig werken in een leerteam)
Lesdag: tweewekelijks

Harderwijk

€ 1.850,-
inclusief (examen)materialen, exclusief 2 boeken (€ 65,- per deel)

Omdat de opleiding te maken heeft met werk, zijn de kosten aftrekbaar. Kijk hier voor meer info

Ook online te volgen

Aanmelden

Interesse? Meld je dan meteen aan zodat jij verder kunt groeien!

Aanmelden

Verder groeien?

Groei Opleidingen heeft een breed aanbod aan opleidingen, cursussen of trainingen op het gebied van zorg en welzijn. Kijk hier voor het overzicht.
Houd voor nieuw aanbod en interessante info over leren en werken in zorg en welzijn onze website in de gaten én meld je aan voor onze nieuwsbrief.

“Nederlands leren is best lastig, maar ik had niet verwacht dat het leren zo leuk kon zijn.”
Filiz Ilhan
Onderwijsassistent

Naar welke opleiding ben je op zoek?