Landstede Groep

GROEIEN? Bel ons 088 - 850 79 71

Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP)

Werk jij in de ouderenzorg? En wil jij meer weten over hoe je de juiste zorg verleent aan cliënten met psychiatrische en/of psychogeriatrische problematiek? Volg dan de praktijkgerichte opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie. Deze opleiding is een verdieping van de opleiding en taken van een Verzorgende IG.

De afgelopen jaren is er veel veranderd in de zorg. Met als gevolg dat het niveau van de vereiste competenties waaraan jij als verzorgende moet voldoen, ook gestegen is. Door deze ontwikkelingen en de behoefte aan loopbaanmogelijkheden, ontstond een vraag naar doorgroeifuncties. Daarom zijn er twee post-mbo-opleidingen ontwikkeld: Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV) en Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP).

Als gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie behartig je de kwaliteit van leven van de psychogeriatrische cliënt en begeleid en adviseer je collega’s en vrijwilligers. Ook help je hen professionaliseren. Daarnaast ben je er voor de mantelzorgers van de cliënten.

De GVP opleiding is een specialisatie op het gebied van dementiezorg. De GVP volgt de landelijke ontwikkelingen op dit gebied en initieert vernieuwingen. De GVP wordt ook geconsulteerd bij problematische situaties en dubbeldiagnostiek (bv psychiatrie) en zet daar de competenties in voor het begeleiden van collega's. Meer weten? Bekijk hier de video over de opleiding.

Niveau

Post mbo-3.

Voor wie is de opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie?

Zorgprofessionals (mbo-niveau 3) die werken in de ouderenzorg, zowel intra- als extramuraal, met minimaal 1 jaar ervaring.

Inhoud

Tijdens de opleiding staan de kerntaken die je als GVP’er hebt, centraal:

  • Behartigen van de kwaliteit van leven van de psychogeriatrische cliënt.
  • Begeleiden, adviseren en professionalisering van collega’s en vrijwilligers.
  • Ondersteunen, adviseren en begeleiden van mantelzorgers van psychogeriatrische cliënten.

De opleiding is competentiegericht opgezet. Je leert aan de hand van drie thema’s:

  • 1. De cliënt centraal.
  • 2. Samenwerking.
  • 3. Professionalisering en zorgvernieuwing.

Je krijgt (praktijk)opdrachten die je tijdens de lessen, thuis en op je werk kunt doen. Onderdeel van je opleiding is intervisie (in kleine groepen).

Toelating

Je voldoet aan de volgende toelatingseisen:

  • Je bent verzorgende op minimaal mbo-niveau 3.
  • Je werkt in de ouderenzorg, zowel intra- als extramuraal, en hebt minimaal 1 jaar ervaring.

Diploma

Na afloop ontvang je een door de branche erkend diploma en de speld Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP).

Accreditatiepunten V&VN

Als je lid bent van het V&VN (Kwaliteitsregister Verpleegkundigen en Verzorgenden) kun je in aanmerking komen voor accreditatiepunten. Voor deze opleiding zijn dat 84 punten. Is dit voor jou van toepassing? Geef dit dan aan in het aanmeldformulier bij het veld ‘eventuele opmerkingen’.

Aanmelden

Interesse? Meld je dan meteen aan zodat jij verder kunt groeien!

Aanmelden

Verder groeien?

Groei Opleidingen heeft een breed aanbod aan opleidingen, cursussen of trainingen op het gebied van zorg en welzijn. Kijk hier voor het overzicht.
Houd voor nieuw aanbod en interessante info over leren en werken in zorg en welzijn onze website in de gaten én meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Harderwijk start 12 september 2024

circa 9 maanden, 13 lesdagen en 2 stagedagen (BPV)
Lesdag: tweewekelijks

Harderwijk

€ 1.850,- inclusief (examen)materialen, boek en koffie/thee.

 

Aanmelden

Interesse? Meld je dan meteen aan zodat jij verder kunt groeien!

Aanmelden

Verder groeien?

Groei Opleidingen heeft een breed aanbod aan opleidingen, cursussen of trainingen op het gebied van zorg en welzijn. Kijk hier voor het overzicht.
Houd voor nieuw aanbod en interessante info over leren en werken in zorg en welzijn onze website in de gaten én meld je aan voor onze nieuwsbrief.

“Neem jij die STAP? Wij willen je prikkelen een Leven Lang te Ontwikkelen. ”
Jan Nijhuis
Teamleider

Naar welke opleiding ben je op zoek?