Landstede Groep

GROEIEN? Bel ons 088 - 850 79 71

Praktijkverklaring

Heb je geen diploma voor het werk wat je doet of gaat doen? Maar heb je wel de kennis en ervaring? En wil je nieuwe dingen leren? Dan is de Praktijkverklaring wat voor jou.

Met je Praktijkverklaring heb je een grotere kans op werk, of op een nieuwe baan. Want de Praktijkverklaring bewijst wat jij kunt, en wat je bijgeleerd hebt. Voor je werkgever laat de Praktijkverklaring zien dat jij de kennis en vaardigheden hebt voor je werk.

Je haalt de Praktijkverklaring in een programma dat speciaal voor jou is gemaakt. Dat doe je op je eigen werk, of in een nieuwe baan (als je nog geen werk hebt). Een persoonlijk begeleider helpt je met je Praktijkverklaring. Het werk dat je doet, is onderdeel van een mbo-opleiding op niveau 1 of 2.

Let op: voor de Praktijkverklaring kunnen verschillende voorwaarden en financieringsmogelijkheden gelden. Vraag hier vooraf naar bij jouw contactpersoon.

Niveau

Niveau 1/2.

Voor wie is de Praktijkverklaring

Voor werkenden en werkzoekenden zonder startkwalificatie.

Inhoud

Wat je moet doen voor een Praktijkverklaring, bepalen we samen met jou en je werkgever. Op maat dus. Het halen van je Praktijkverklaring duurt ongeveer 3 tot 6 maanden.

  • Stap 1: plannen. Je werkgever of Regionaal Mobiliteit (Actie) Team (RM(A)T) plant een afspraak in met Landstede Groei Opleidingen. Vaak is de Praktijkverklaring helemaal gratis voor jou, en goedkoop voor je werkgever. Dat komt door subsidie van de overheid.
  • Stap 2: beoordelen. Samen met je werkgever of RM(A)T bekijken wij je aanvraag. We kijken of er nog dingen ontbreken. En we zetten alles klaar voor het begin van je persoonlijke programma.
  • Stap 3: programma vaststellen. We stellen je persoonlijke programma vast. Daarbij kijken we ook naar wat je kunt en weet. En we kijken naar wat je nog moet leren.
  • Stap 4: organiseren. We stellen je lessen en de praktijkbegeleiding op. Als je praktijkbegeleider training nodig heeft, regelen we dat ook.
  • Stap 5: tussenbeoordeling.​Je krijgt een tussentijdse beoordeling. We kijken dan samen naar wat je verder nog nodig hebt voor je Praktijkverklaring.
  • Stap 6: geslaagd. Aan het einde van je persoonlijke traject krijg je je getuigschrift: de Mbo-Praktijkverklaring.

Toelating

Er is geen specifieke toelating van toepassing. We doen een intake met je.

Getuigschrift

Je ontvangt na afloop van jouw persoonlijk traject een getuigschrift: de mbo-Praktijkverklaring.

Aanmelden

Interesse? Meld je dan meteen aan zodat jij verder kunt groeien!

Aanmelden

Verder groeien?

Landstede Groei Opleidingen heeft een breed aanbod aan opleidingen, cursussen of trainingen.
Houd voor nieuw aanbod en interessante info onze website in de gaten én meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Instroom is variabel

3 tot 6 maanden

Intake op locatie(s) Landstede

€ 995,-

Aanmelden

Interesse? Meld je dan meteen aan zodat jij verder kunt groeien!

Aanmelden

Verder groeien?

Landstede Groei Opleidingen heeft een breed aanbod aan opleidingen, cursussen of trainingen.
Houd voor nieuw aanbod en interessante info onze website in de gaten én meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Naar welke opleiding ben je op zoek?