Landstede Groep

GROEIEN? Bel ons 088 - 850 79 71

GroeiCafé laat Positieve Gezondheid ervaren

Mei '22 Er is veel aandacht voor Positieve Gezondheid binnen de zorg- en onderwijsbranche. Ook (job)coaches en vitaliteitstrainers omarmen de insteek die uitgaat van de mens en niet van de kwaal.

Gezondheid is veel meer dan ‘niet ziek zijn’. Het gaat ook over je mentale toestand en je sociale relaties. Over plezier hebben in het leven, of je rond kunt komen. En het gaat over zelf de regie houden en betekenisvol zijn. Er zijn zes dimensies binnen Positieve Gezondheid die in een spinnenwebmodel zichtbaar zijn gemaakt. Vul je het model samen met iemand in, dan zie je hoe diegene zijn gezondheid ervaart. Zo krijg je een goed inzicht in de reële gezondheidssituatie van iemand. Of in die van jezelf.

Beleving
Het GroeiCafé organiseerde op 18 mei in Raalte een belevingsvolle avond rondom dit thema. De 6 dimensies werden in 3 kamers uitgebeeld en ervaren door de deelnemers. Tijdens het afsluitende kampvuur werd gereflecteerd en kwamen de verhalen en emoties los. Bekijk hier de aftermovie en oordeel zelf.

In de praktijk
Wil je ook weten wat Positieve Gezondheid inhoudt en hoe je het in de praktijk in kunt zetten? Volg dan de training Positieve Gezondheid bij Landstede Groei Opleidingen of mail met Anke van Vliet avanvliet@landstede.nl of met Christel Wevers cwevers@landstede.nl

Het volgende GroeiCafé met een nieuw thema vindt plaats in november in Harderwijk.
Het thema is: 'Veilig voelen op je werk'.