Landstede Groep

GROEIEN? Bel ons 088 - 850 79 71

Industriële Robotica cursus

Werk je in de maakindustrie en overweeg je binnen je organisatie stappen te zetten in industriële automatisering en robotica? Dan zijn deze cursusmodules iets voor jou! Na deze complete training ben je direct inzetbaar in een gerobotiseerde werkomgeving.

Met de training Industriële Robotica - Robotic Coördinator maak je jezelf de dagelijkse basishandelingen rondom het in gebruik stellen en onderhouden van industriële robots eigen. Zo maak je kennis met de mogelijkheden, beperkingen en de beveiliging van industriële roboticasystemen. Na de training heb je inzicht in hoe een robot functioneert, hoe deze is opgebouwd en communiceert met de buitenwereld.

Je weet hoe je onderhoud pleegt, kunt eenvoudige storingen opzoeken, deze verhelpen en kleine aanpassingen plegen om het productieproces te optimaliseren. Daarnaast weet je alles over veiligheid, veilig werken, communicatie en protocollen.

Samenwerking

Deze training is een gezamenlijk initiatief van Deltion College, Landstede MBO, Hogeschool Windesheim en het Fieldlab Industrial Robotics in Harderwijk. De samenwerking komt voort uit het regionale RIF-project Industriële Robotica.

Ook het lesmateriaal en de onderliggende kennis en vaardigheden zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven.

Niveau

3/4 (mbo).

Voor wie

Iedereen die in de maakindustrie werkt en overweegt binnen zijn/haar organisatie stappen te zetten in industriële automatisering en robotica.

Inhoud

De training bestaat uit 2 modules met realistische bedrijfscasussen, waarbij alle zaken aan de orde komen waar je als robotic coördinator mee te maken kan krijgen. Theorie en praktijk wisselen elkaar af. Dit zijn de onderwerpen:

  • Basisveiligheid.
  • Dynamica.
  • Bussystemen.
  • Vision en sensoren.
  • Tools.
  • Productietechnieken.
  • Machinerichtlijnen.
  • Risicoanalyse.
  • Practicum pick & place.

Module 1

Tijdens deze module van 10 lessen komt de veiligheid rondom werken met industriële robots als eerste aan bod. Verder gaat men dieper in op de verschillende assenstelsels en de toepassing daarvan.
Daarnaast is er aandacht voor componenten, assen, assembleren en tooling.
We oefenen met de verschillende bewegingen van de robot, zoals PTP (joint), cirkel en lineaire bewegingen met Con. en lus werking (fine).

Module 2

In de tweede module gaan we in 10 lessen dieper in op het programmeren van de robot zoals de logisch functies en de in en uitgangen van de robot,
Aan bod komen ook dynamica en de bedrijfskundige zaken zoals Lean. Verder gaan we het hebben over sensoren en behandelen we de verschillende soorten simulaties zoals Roboguide.

Je sluit de training af met een eindopdracht.

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen.

Certificaat

Na afloop ontvang je een certificaat.

Aanmelden

Interesse? Meld je dan meteen aan zodat jij verder kunt groeien!

Aanmelden

Verder groeien?

Na deze training kun je een hbo-opleiding doen, zoals:

Op aanvraag

10 dagen of 20 dagdelen  

Harderwijk

€ 2.725,- p.p.

Brancheorganisaties OOM, A+O en WIJ Techniek vergoeden (een deel van) de kosten. Meer info krijg je bij aanmelding.

Aanmelden

Interesse? Meld je dan meteen aan zodat jij verder kunt groeien!

Aanmelden

Verder groeien?

Na deze training kun je een hbo-opleiding doen, zoals:

Naar welke opleiding ben je op zoek?